Chatbot conference 2019 Utrecht

Afgelopen week gesproken tijdens een break-outsesie van de chatbot conference 2019 in Utrecht. Ik deelde grofweg 3 grote learnings met het publiek op basis van mijn ervaringen het afgelopen jaar:

  1. Begin klein
  2. Focus op content
  3. Blijven testen
Presenting @chatbot conference

Begin klein

Denk groot, maar begin klein en zorg dat je overzicht krijgt in het speelveld waar je mee te maken hebt. Door iets simpels als een onderwerp zoals bic/swift op te pakken leerden we hoe moeilijk het is om een goed dialoog te schrijven en de hoeveelheid keuzes waar je mee te maken krijgt.

Focus op content

Met focus op content bedoel ik dat je écht veel tijd moet steken in het leren van de dialogen die klanten met je bedrijf of merk voeren. Snel beginnen met de techniek is verleidelijk, dus pas daar voor op. Het is te makkelijk gedacht wanneer je denkt even de FAQ’s van je website in dialoogvorm aan te bieden. Dialogen schrijven is gewoon een vak apart en moeilijk om logisch in een (chat)gesprek te gieten.

Blijven testen

Itereren, itereren, en blijven… itereren. Als ik terug kijk op het afgelopen jaar kan ik alleen maar het advies geven om klein te beginnen en zo snel mogelijk te gaan leren, liefst meteen met klanten. Zo voorkom je onnodig (grote) investeringen op zowel technisch als content vlak.

Meer weten? De slides worden beschikbaar gesteld op: https://www.chatbotconference.nl/